• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені розповіли про користь шашлику для здоров’я

    Опубликовано: 2022-09-03 20:28:36

    При помірному вживанні шашлику організм отримує додаткову користь натуральних антиоксидантів. До такого висновку прийшли вчені з університету Західного Онтаріо (Канада), пише Медикфорум.

    Згідно з їх дослідженням, під час маринування в м’ясі підвищується рівень вмісту антиоксидантних речовин, які можуть захистити організм від розвитку запалень і навіть раку.

    Про це свідчить молекулярний аналіз маринадів, проведений фахівцями.

    З’ясувалося, що маринади, містять спеції, трави, часник, мед, червоний перець, лимонний сік і рослинні олії, збагачують м’ясо сполуками, здатними боротися з розвитком клітинних мутацій і покращувати стан серцево-судинної системи.

    При цьому навіть обсмажування на грилі не здатна повністю знищити ці корисні антиоксидантні компоненти.

    «В процесі приготування шашлику антиоксидантні властивості маринадів скорочуються в середньому в два рази. Тим не менше, виявилося, що замариноване м’ясо, приготоване на грилі, все ще містить в собі велику кількість цінних сполук», — зазначили автори дослідження.

    Вчені додали, що маринад не зробить описаного впливу, якщо м’ясо спочатку було поганої якості.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.