• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прем'єр-міністр Джонсон закликав Велику Британію покінчити з енергетичною залежністю від «іноземних деспотів»

    Опубликовано: 2022-09-05 09:15:27

    Прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив у четвер, що недавнє зростання цін на енергоносії було попередженням про те, що Велика Британія не може бути залишена на милість міжнародних ринків або "іноземних деспотів" для задоволення своїх енергетичних потреб. Про це пише ВВС, передає УНН.

    Європа стикається з масовим збільшенням рахунків за електроенергію через стрімке зростання цін на газ, оскільки дії росії щодо обмеження поставок до Європи на тлі війни в Україні призвели до того, що оптові ціни на газ досягли рекордно високого рівня.

    Британські рахунки за електроенергію зростуть на 80% і становитимуть у середньому 3549 фунтів стерлінгів (4188 доларів США) на рік із жовтня, внаслідок чого мільйони домогосподарств зіткнуться з паливною бідністю.

    Деталі

    В одній зі своїх останніх промов перед тим, як він піде у відставку наступного тижня, Джонсон захищав своє ставлення до нинішньої енергетичної кризи, кажучи, що рішення його уряду збільшити видобуток вітчизняного газу, звернути назад десятиліття недоінвестування в атомну енергетику і збільшити інвестиції в відновлювані джерела енергії скоротить залежність від іноземного викопного палива.

    "Важливі рішення, які прийняв цей уряд щодо нашого енергетичного майбутнього, залишать у спадок Сполучене Королівство, де енергія дешева, чиста, надійна і її вдосталь, - сказав Джонсон. - Майбутнє, в якому сім'я та бізнес ніколи більше не залежатимуть від міжнародних ринків чи іноземних деспотів".

    Додамо

    Джонсон, який був змушений піти у відставку через низку скандалів, заявив минулого тижня, що уряд незабаром оголосить про подальшу підтримку споживачів, які отримують величезні рахунки за електроенергію, і це рішення має бути націлене на найбільш вразливі верстви, а не на всі домогосподарства.

    Галина Крижанівська

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.