• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Піца та картопляні чіпси збільшують ризик передчасної смерті на 62%

    Опубликовано: 2022-08-28 07:24:43

    Вчені підтвердили шкоду ультра-перероблених продуктів для здоров’я людини. Згідно з дослідженням Університету Наварри, опублікованого в журналі BMJ, щоденне вживання в їжу п’яти і більше порцій продуктів даної категорії підвищує ризик смерті на 62%.

    У категорію ультра-перероблених продуктів включені піца, картопляні чіпси, шоколад, дистильовані алкогольні напої, морозиво, пластівці для сніданку, заморожені напівфабрикати, і так далі. До їх складу входять консерванти, підсолоджувачі та підсилювачі кольору.

    BMJ опублікував також дослідження вчених з Університету Парижа і Університету Монпельє, в рамках якого був вивчений раціон більше 105 100 дорослих. В середньому, спостереження велося протягом п’яти років. З’ясувалося, що збільшення на 10% частки ультра-перероблених продуктів збільшило випадки серцево-судинних захворювань на 12%.

    Професор Майра Біс-Растролло з Університету Наварри зазначає, що ультра-перероблені продукти містять мало поживних речовин і клітковини, і при цьому сприяють збільшенню ваги і переїдання.

    Вчені радять дотримуватися середземноморської дієти, багатої овочами, рибою, фруктами, горіхами, і цільнозерновими продуктами. Старший дієтолог Британського фонду серця Вікторія Тейлор зазначає, що це, поряд з фізичною активністю і відмовою від куріння, може сприяти зниженню ризику серцево-судинних захворювань.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.