• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чехія запропонує ЄС компроміс щодо заборони видавати шенгенські візи росіянам – Bloomberg

    Опубликовано: 2022-08-26 14:45:06

    Чехія, яка нині головує в ЄС, запропонує припинити дію угод про спрощення візового режиму для громадян Росії та Білорусі на засіданні Ради Євросоюзу 31 серпня у Празі. Про це повідомив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, повідомляє Bloomberg.

    Ліпавський зазначив, що Чехія запропонує альтернативу у вигляді видавання віз на короткостроковий в'їзд до країн ЄС для громадян Росії та Білорусі.

    За його словами, це збільшить час оброблення віз, вимагатиме більше документації та підвищить витрати з 35 до 80 євро. Глава МЗС Чехії зазначив, що це не передбачає повної заборони на видавання туристичних шенгенських віз для росіян.

    Ліпавський також додав, що думки країн ЄС щодо припинення видавання віз громадянам Росії розділилися. Німеччина, Австрія та південні країни ЄС залишаються противниками повної заборони видавати шенгенські візи громадянам Росії, тоді як країни Балтії та Північної Європи загалом підтримують таку ініціативу.

    Наталия Фреик

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.