• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Творці Bayraktar: Наша позиція зрозуміла. Скільки б грошей нам не запропонували – ми з Україною

    Опубликовано: 2022-08-26 14:00:19

    Розмір суми, яку може запропонувати Кремль за те, щоб отримати у розпорядження турецькі ударно-розвідувальні безпілотники Bayraktar TB2 та інші продукти Baykar Makina, не має значення: компанія цінує відносини з Україною, і "не може бути й мови, щоб у цій ситуації" передати дрони Росії. Про це BBC Russian заявив гендиректор компанії Халук Байрактар, наголосивши, що "у нас дуже міцний зв'язок" з Україною.

    Він сказав, що їхні безпілотники роблять "внесок у боротьбу України за незалежність, і ми працюємо над тим, щоб цей внесок було внесено у найкращий можливий спосіб".

    На уточнювальне питання, а якщо Москва запропонує велику суму, Baykar Makina продасть їй дрони теж, бізнесмен відповів: "Гроші не є для нас пріоритетом. Гроші та матеріальні ресурси ніколи не були метою нашого бізнесу".

    "З Україною наша дружба і співпраця тривають уже багато років. Тому, скільки б грошей нам не пропонували, чесно кажучи, не може бути й мови про те, щоб у цій ситуації передати їм їх [дрони Росії]", – відповів Байрактар.

    За його словами, "у цей період вся наша підтримка повністю на боці України", оскільки та "зазнає дуже несправедливої, агресивної та необґрунтованої атаки". "Ніщо не затьмарить нашу співпрацю з Україною, незалежно від того, яку суму буде запропоновано, наша позиція з цього приводу зрозуміла", – резюмував гендиректор компанії.

    Раніше російський диктатор Володимир Путін нібито пропонував турецькому президентові Реджепу Ердогану співпрацювати із Baykar Makina.

    BBC зазначає, що пресслужба компанії нібито радила Халуку не використати прізвище Путіна у своєму інтерв'ю, а лише сказати "Росія". "Однак зі слів Халука зрозуміло – співпраці братів Байрактар із Росією не буде, принаймні поки йде повномасштабне вторгнення російських військ в Україну".

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.