Спровокувати розвиток діабету другого типу можуть велика кількість вітаміну В12 в раціоні, недостатнє вживання овочів і незбалансоване харчування в цілому. До такого висновку прийшли вчені з Американського товариства харчування, пише Medicalxpress.
Згідно з трьома масштабними дослідженнями, харчування робить істотний вплив на розвиток діабету.
Так, до небезпечного захворювання призводить недолік в раціоні рослинної їжі, молочних продуктів, м’яса.
Водночас надмірне вживання вітаміну В12, який міститься яловичині, баранині, лососі, трісці, підвищує ризики появи діабету. Вчені радять врівноважувати його споживання з вітамінами В2 і В6 (каші, горіхи, гранати, апельсини).
Важливо дотримуватися і збалансованого харчування. Якщо людина вживає в їжу виключно рослинні продукти або їсть занадто багато м’яса, це збільшує ризик діабету. Для профілактики необхідний різноманітний раціон.
Вчені прийшли до висновку, що харчування, в якому багато овочів, а також є м’ясо і молочні продукти, може знизити ймовірність розвитку діабету на 60%.
Спочатку рекомендується їсти овочі, а потім приступати до м’яса і гарнірів.
e-news.com.ua