• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МАГАТЕ планує відвідати Запорізьку АЕС до 5 вересня, - Bloomberg

    Опубликовано: 2022-08-26 09:30:13

    Місія МАГАТЕ хоче відвідати Запорізьку атомну електростанцію до 5 вересня. Ядерним інспекторам будуть надані більш широкі повноваження, ніж передбачалося спочатку.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

    "МАГАТЕ хоче відвідати станцію до 5 вересня, під час вже запланованої двотижневої міжнародної місії для перевірки систем безпеки на найбільшій в Європі атомній електростанції", - йдеться в повідомленні.

    Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі зустрівся в середу в Стамбулі з офіційними особами "Росатому", щоб обговорити деталі місії, яка відправиться з Києва на захоплену Росією територію міста Енергодар.

    Як стверджує видання, для розслідування обстрілів електростанції ядерним інспекторам будуть надані більш широкі повноваження, ніж передбачалося спочатку.

    Нагадаємо, постійний представник України в ООН Сергій Кислиця закликав МАГАТЕ замислитися над постійною присутністю своїх представників на Запорізькій АЕС.

    Як повідомляв президент України Володимир Зеленський, Київ готовий забезпечити коридор для прибуття місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС. При цьому він розкритикував варіант візиту місії на ЗАЕС через окупований Крим.

    РУСЛАН ГАРАЩЕНКО

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.