• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ATACMS. У Пентагоні вважають, що Україні поки що не потрібні далекобійні ракети для HIMARS

    Опубликовано: 2022-08-25 14:45:30

    Україні для нинішніх цілей більше потрібні для РСЗВ HIMARS ракети GMLRS з дальністю 70-80 км, а не ATACMS, які б'ють на відстань близько 300 км. Про це заявив на брифінгу заступник голови Пентагону Колін Каль.

    "За нашою оцінкою, зараз їм не потрібні ATACMS для обслуговування цілей, які безпосередньо стосуються поточної боротьби. Очевидно, що ми продовжимо обговорювати з українцями їхні потреби, але зараз ми вважаємо, що нам слід зосередитися на GMLRS, а не на ATACMS", – сказав він.

    GMLRS потрібні Україні, щоб утримати росіян на сході та створити імпульс на інших ділянках фронту, пояснює Каль. За його словами, переважна більшість актуальних цілей розташовані в межах доступу GMLRS, на відміну від набагато більш далекобійних ATACMS.

    Він також зазначив, що використання GMLRS можна порівняти з високоточним 90-кілограмовим авіаударом, запущеним з вантажівки. Українці б'ють ними надзвичайно ефективно, вважає Каль.

    "Росіяни справді сповільнилися на сході, російські об'єкти тепер під ризиком в інших частинах країни. Це дуже ускладнило зусилля Росії щодо планування. Тому, за нашою оцінкою, GMLRS – це найважливіше, і в Україну йде постійний потік цих боєприпасів", – підсумував заступник глави Пентагону.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.