• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна у День Незалежності отримає грант 3 млрд дол. від США

    Опубликовано: 2022-08-24 18:00:14

    Україна у День Незалежності, 24 серпня, отримає від США 3 млрд дол. гранту, гроші підуть до державного бюджету, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко, пише УНН.

    Цитата

    "У цей день є позитивні новини з фінансового фронту. Сьогодні отримаємо від Сполучених Штатів 3 млрд дол. США до державного бюджету у формі безповоротного гранту", - повідомив Марченко у Facebook.

    Деталі

    Зі слів міністра, кошти надійдуть через механізм Світового банку.

    "Вдячний нашим американським партнерам та команді Світового банку за потужну підтримку України. Грантова допомога є вагомим подарунком для нашої країни у День Незалежності України", - зазначив Марченко.

    Доповнення

    Джерелами фінансування державного бюджету за період з 24 лютого 2022 року по 23 серпня є військові облігації, кредити від Міжнародних фінансових організацій, а також двосторонні кредити та гранти.

    Зовнішні надходження перевищили половину фінансування Державного бюджету з початку повномасштабної війни рф проти України.

    Україна і Світовий банк у серпні підписали угоду про надання гранту Києву на 4,5 млрд доларів. Кошти були надані США.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.