• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Словаччина передасть Україні 30 БМП, але про танки поки не ідеться

    Опубликовано: 2022-08-24 12:30:00

    Німеччина і Словаччина домовилися, що Братислава передасть Києву 30 бойових машин піхоти БМП-1, взамін отримає від німецьких партнерів 15 танків Leopard 2A4. Про це повідомив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь, передає видання Aktuality.

    "До кінця року ми отримаємо як мінімум одну машину. Але на даний момент ми не розглядаємо відправку танків Т-72 в Україну", — сказав глава Міноборони.

    Надь поки не повідомляє, коли саме Україна може очікувати БМП зі Словаччини. За його прогнозами, їх передадуть в найближчі кілька тижнів.

    З міркувань безпеки Міноборони хоче повідомити про поставку БВП-1 лише після того, як ці машини будуть в Україні.

    Крім того, Чехія з вересня допоможе Словаччині патрулювати її повітряний простір, щоб словацька сторона могла без ризиків для своєї безпеки передати Україні винищувачі МІГ-29. При цьому не повідомляється, коли Україна отримає винищувачі.

    Напередодні також стало відомо, що Анкара поставила Києву 50 бронеавтомобілів Kirpi з посиленим протимінним захистом, повідомляє видання Defense news із посиланням на джерело в турецькому уряді. І на цьому поставки не завершаться

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.