• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Медики знайшли причину виникнення екземи

    Опубликовано: 2022-08-20 21:24:01

    Екзема — це жахлива хвороба, яка отруює все життя. Але лікарі знайшли її причину, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Екзема є поширеним захворюванням шкіри, від якого страждають 20% дітей і 3% дорослих у світі. Є маса лосьйонів і кремів, які допомагають полегшити стан, але вилікувати екзему назавжди — неможливо, інформує Ukr.Media.

    Ще у 2006 році дослідники виявили тісний зв’язок між нестачею білка філагрина в шкірі і ризиком розвитку екземи. У минулому році вчені вирішили продовжити дослідження. Філагрин допомагає формувати окремі клітини шкіри і відіграє важливу роль у бар’єрній функції.

    Вчені з Університету Ньюкасла у Великобританії у співпраці з GSK Stiefel вистежили ряд білків і молекулярних шляхів, які приводять до цієї шкірної проблеми. Щоб відстежити механізми, команда використовувала створену в лабораторії модель тривимірного еквівалента живої шкіри.

    Вони виявили, що нестача філагрина викликає зміни в 17 інших видах білка в шкірі, а також у важливих регуляторних механізмах.

    «Цей тип досліджень дозволяє вченим розробляти методи лікування, які націлені на істинну причину захворювання, а не просто усувають її симптоми».

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.