• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Путін ставить на втому ЄС від війни, Європа має відповісти принципово – Bloomberg

    Опубликовано: 2022-08-17 16:30:49

    Російський диктатор Володимир Путін робить ставку на те, що єдність Заходу впаде, коли настане зима і громадяни ЄС відчують зростання цін. Щоби його ставка не зіграла, європейським лідерам доведеться налаштувати громадськість, що війна затягнеться, і посилити підтримку найменш захищених виборців. Про це Bloomberg пише у редакційній статті.

    Видання зазначає, що шість місяців з моменту вторгнення Росії в Україну демократичний світ зберігає єдність у підтримці України та санкційному тиску на Путіна та його поплічників. І в США, і в Європі громадська думка рішуче підтримала допомогу Україні, але ця рішучість, можливо, слабшатиме через затягування війни.

    Опитування показують, що європейці вважають зростання вартості життя однією з головних проблем, спричиненої війною, поряд із загрозою застосування ядерної зброї. Наприклад, опитування Forsa, проведене в липні в Німеччині, показало, що бойкот російського газу підтримують менше третини респондентів – у порівнянні з 44% шістьма тижнями раніше, пише Bloomberg.

    "На їхню честь європейські лідери виключають послаблення санкцій щодо РФ, але їм доведеться зробити більше, щоби відреагувати на суспільний неспокій", – вважає редакція.

    Щоби подолати розмивання підтримки, європейським лідерам необхідно чітко визначити цілі, які допоможуть підтримати Україну. Серед цих цілей видання вказує на захист демократичного вибору України, притягнення РФ до відповідальності за воєнні злочини, необхідність уникати перемир'я, яке підвищить вразливість України під час відновлення російської агресії.

    Політики мають наголошувати, що допомога Україні безпосередньо відповідає власним інтересам Європи. "Якщо дати Путіну можливість перемогти, це заохочує не лише Кремль, а й інших автократів із реваншистськими амбіціями", – заявляє видання.

    Зокрема, не менш важливо, щоб уряди Заходу не уникали розмов про можливі труднощі. Так, МВФ оцінює середнє зростання вартості життя для європейських домогосподарств у 2022 році майже на 7%.

    Оскільки Росія скорочує постачання газу до Європи та погрожує повністю їх перекрити, на європейських споживачів може справді чекати складна зима. У таких умовах пріоритетом може бути адресна підтримка найменш забезпечених верств, вважає видання.

    "Обурення діям Кремля та солідарність західної громадськості підтримали настрій України до опору та допомогли ЗСУ протистояти натиску Росії. Але боротьба за свободу країни закінчиться нескоро", – підсумовує редакція.

    14 серпня повідомлялося, що Німеччина заповнила газові сховища на 75% на два тижні раніше від запланованого терміну.

    Сергей Бережной
     
    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.