• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Ердогана хочуть реформи «безсилої» ООН: що пропонує Туреччина

    Опубликовано: 2022-08-17 16:00:58

    "Світ більше, ніж п'ять країн", представлених постійними членами Ради безпеки ООН, і цю структуру слід реформувати для створення "справедливішого світу", де буде "справедливість, мультикультуралізм і взаємна повага". Про це заявив Фахреттін Алтун, голова управління зі зв'язків адміністрації президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, напередодні візиту останнього в Україну.

    ООН станом на 2022 рік нездатна виробити конкретні рішення для запобігання великим катастрофам, зазначили в Ердогана, і не може відігравати ефективну роль у підтримці миру й безпеки.

    Алтун розкритикував організацію, що "була безсила" запобігти людським трагедіям у Боснії та Герцеговині, Руанді, Сирії й Косово, "а також продемонструвала аналогічний приклад відчаю під час атаки Росії проти України".

    Він зазначив, що держави, які "мають вплив" у нинішній системі ООН, "стали частиною проблеми, а не її вирішенням", і світ багаторазово стикався з тим, що ця організація "заводить у безвихідь розв'язання глобальних проблем".

    "Ми бачимо, як постійні члени ООН блокують ініціативи, коли вони є прямою чи зацікавленою стороною у спірних ситуаціях. П'ять постійних членів розв'язують питання, виходячи зі своїх інтересів, зневажаючи права азійських, латиноамериканських та африканських країн. Сьогодні ООН потребує реформації. Наша пропозиція полягає в тому, щоб прийняти думку, яка міститься у фразі "світ більше, ніж п'ять країн", – пояснив спікер Ердогана позицію Анкари.

    Він підсумував тим, що Анкара виступає за реформу ООН "відповідно до заклику до створення більш справедливого світу".

    Евгений Пилипенко
     
    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.