• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Туреччина почала військову операцію в Сирії — ЗМІ

    Опубликовано: 2022-08-17 12:15:36

    В ніч на 17 серпня армія Туреччини розпочала військову операцію проти курдів на півночі Сирії. Про це повідомляє ряд іноземних ЗМІ.

    Газета The Washington Post опублікувала новину про те, що турецькі війська нанесли авіаудари, в результаті яких могли загинути 11 людей, в тому числі військові. Атаку зафіксували на захід від міста Кобані на півночі країни .

    Сирійські державні ЗМІ процитували неназваного військового чиновника, який повідомив, що в результаті авіаударів Туреччини загинуло троє солдатів. Чиновник сказав, що сирійські війська у відповідь обстріляли позиції турецьких сил.

    The New Arab повідомляє, що представники курдів заявили, що "турецькі військові літаки завдали 12 авіаударів по позиціях сирійської армії, дислокованих на прикордонній смузі на захід від Кобані". Саме це місто контролюють курди на кордоні з Туреччиною.

    Напередодні атак головний редактор Mideast Discourse News Стівен Сахіуні повідомив з посиланням на дані свого інформаційного агентства у Twitter, що Туреччина готується розпочати масштабну військову операцію на півночі Сирії.

    Згодом Турецьке видання Duvar повідомило, що з гучномовців мечетей у прикордонних містах із Сирією у Туреччині пролунали оголошення про проведення воєнної операції.

    З 2016 року Туреччина розпочала три великі транскордонні операції в Сирії та вже контролює деякі території на півночі.

    Напередодні багаторічний конфлікт загострився між Ізраілем і палестинським бойовим угрупованням “Ісламський джихад”. Декілька днів поспіль сторони активізували бойові дії, але 7 серпня домовилися про перемир’я.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.