• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Смажена їжа збільшує ризик небезпечних захворювань

    Опубликовано: 2022-08-16 14:28:31

    Вчені з’ясували, що смажені харчові продукти блокують кровоносні судини, що живлять серце, інформує Ukr.Media.

    Протягом останніх років було проведено безліч досліджень про вплив смаженої їжі на можливий ризик розвитку хвороби коронарних артерій.

    Частина досліджень дійшла висновку про те, що цей ризик існує, а деяка кількість наукових робіт давала протилежні результати. І ось тепер дослідження за участю більше 150 000 чоловік довело, що вживання смажених продуктів на зразок картоплі, пончиків або цибулевих кілець навіть один раз в тиждень вже збільшує ризик хвороби коронарних артерій.

    Чим більш сильне прожарювання для своїх страв вибирають люди, тим вища небезпека цієї хвороби, як з’ясували вчені. Ризик пов’язаний з тим, що при нагріванні олії для приготування їжі у ній виділяються альдегіди — хімічні речовини, які здатні збільшити артеріальний тиск і скорочувати показники так званого «хорошого» холестерину або ліпопротеїдів високої щільності.

    Крім того, смажені харчові продукти мають велику кількість калорій, а також жиру. З часом це блокує артерії, що може призвести до інфаркту та інсульту.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.