• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінкульт: окупанти зруйнували в Україні близько 100 бібліотек, пошкодили – 221

    Опубликовано: 2022-08-12 17:00:23

    Російські окупанти зруйнували в Україні близько 100 бібліотек, пошкодили – 221. Найбільше від дій рашистів потерпають бібліотеки Донецької області. Про це на брифінгу повідомив перший заступник міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, передає УНН

    Цитата

    "Маємо на сьогоднішній день інформацію, що агресор на тимчасово окупованих територіях здійснює заходи по вилученню усіх книжок, надрукованих українською мовою з фондів бібліотек шкіл. За нашими даними, на сьогоднішній день в результаті російської агресії зруйновано близько 100 бібліотек, пошкоджено – 221. З них, в Донецькій області – 33%, Київській – 24%, Миколаївській – 9%, Харківській – 9%", – зазначив Карандєєв.

    Додамо

    Загалом зазнали збитків 846 культурних об’єктів України, але це без урахування пам’яток культурної спадщини. Станом на кінець липня кількість об’єктів культурної інфраструктури, які зазнали збитків, порівняно з квітнем зросла у 5 разів. Тоді таких об’єктів було 169.

    Крім того, внаслідок влучання ворожих ракет та снарядів станом на червень 2022 року 101 бібліотека втратила значну частину своїх фондів, а в 21 бібліотеці не зберігся жодний документ.

    Варвара Крат
     
    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.