• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дефіцит магнію викликає проблеми в організмі

    Опубликовано: 2022-08-04 20:44:36

    Магній — це мінерал, що використовується кожним органом у вашому організмі, особливо вашим серцем, м’язами і нирками, інформує UkrMedia.

    Якщо ви страждаєте від надзвичайної втому або слабкості, нестабільного серцебиття або навіть м’язових спазмів і судом, можна звинувачувати низький рівень магнію, пише Healthy Holistic Living.

    Можливо ви захочете поцікавитися, чи є у вас дефіцит магнію, зробивши аналіз крові. Але тільки 1% магнію в організмі розподіляється по вашій крові і в цьому випадку робити простий аналіз крові не дуже інформативно.

    Більша частина магнію зберігається у ваших кістках і органах, де він використовується для багатьох біологічних функцій.

    Тим не менш, цілком можливо, що у вас є дефіцит, але ви про це навіть не підозрюєте, тому дефіцит магнію було названо «невидимим дефіцитом».

    Магній часто вважається, насамперед, мінералом для вашого серця і кісток, але це далеко не так. Дослідники виявили 3,751 зв’язків магнію з людським здоров’ям, що вказує на те, що його роль, можливо, була значно недооцінена.

    Магній також зустрічається в більш ніж 300 різних ферментах вашого організму і відіграє роль у процесах детоксикації.

    Магній необхідний для:

    роботи м’язів і нервів;
    створення енергії в організмі шляхом активації аденозинтрифосфату (АТФ);
    перетравлення білків, вуглеводів та жирів;
    роботи в якості будівельного блоку для синтезу РНК і ДНК.
    Доктор Дін вивчав і писав про магній більше 15 років. Останнє доповнення до його книги «Чудо магнію» з’явилося в 2014 році і в ньому ви можете дізнатися про 22 проблеми, які викликає дефіцит магнію, всі з яких були науково доведені.

    Занепокоєння/паніка.
    Проблеми з диханням.
    Густа кров.
    Хвороби кишечника.
    Цистит.
    Депресія.
    Цукровий діабет.
    Шлаки.
    Втома.
    Хвороба серця.
    Підвищений кров’яний тиск.
    Гіпоглікемія.
    Безсоння.
    Хвороба нирок.
    Захворювання печінки.
    Мігрень.
    Проблеми з кістками та м’язами.
    Проблеми з нервами.
    Гінекологічні проблеми.
    Остеопороз.
    Синдром Рейно.
    Випадіння зубів.
    Ранні ознаки дефіциту магнію включають втрату апетиту, головний біль, нудоту, втому і слабкість. Постійний дефіцит магнію може призвести до більш серйозних симптомів, у тому числі:

    Оніміння і поколювання.
    М’язові скорочення і судоми.
    Приступи.
    Зміни особистості.
    Аномальне серцебиття.
    Коронарні спазми.
    Роль магнію в діабеті, раку і багато чому іншому.

    Більшість людей не думають про магній, коли розмірковують про те, як запобігти хронічному захворюванню. А даремно.

    Наприклад, було проведено кілька значних досліджень про роль магнію в ефективному функціонуванні вашого метаболізму — особливо стосовно чутливості до інсуліну, регуляції глюкози і захисту від діабету типу 2.

    Більш високе споживання магнію знижує ризик порушення обміну глюкози та інсуліну і уповільнює прогресування діабету.

    Численні дослідження також показали, що більш високе споживання магнію пов’язане з більш високою мінеральною щільністю кісток, як у чоловіків, так і у жінок, а дослідження з Норвегії навіть виявили зв’язок між магнієм у питній воді та меншим ризиком переломів тазостегнових суглобів.

    Магній може навіть допомогти знизити ризик розвитку раку, а дослідження, опубліковане в American Journal of Clinical Nutrition, показало, що більш високий рівень споживання магнію був пов’язаний з меншим ризиком розвитку колоректальних пухлин.

    Поради щодо збільшення рівня магнію.

    Один зі способів дійсно збільшити рівень магнію, а також багато інших важливих рослинних поживних речовин — це приготувати сік із зелених овочів.

    Необхідно пити склянку свіжого зеленого овочевого соку кожного дня — це один з основних джерел магнію. Органічні продукти харчування можуть мати більше магнію, якщо вирощуються в багатих поживними речовинами грунтах.

    Якщо ви віддаєте перевагу добавкам, майте на увазі, що на ринку існує велика кількість магнієвих добавок, але в багатьох випадках їх змішують з іншими речовинами. Просто немає такої речі, як 100-відсоткова добавка з магнію.

    Речовина, що використовується в будь-якому даному з’єднанні, може впливати на абсорбцію і біодоступність магнію і може давати дещо інші результати.

    Хоча добавки можуть бути корисними, вони погані тим, що:

    вам може бути важко ковтати;
    у них низька біодоступність;
    можлива непереносимість.
    У будь-якому випадку, краще всього порадитися з лікарем, якому ви довіряєте і впевнені в його компетентності! Поставтеся до цього процесу з повною серйозністю.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.