• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Візит Пелосі до Тайваню – не привід для агресії: заява глав МЗС країн G7

    Опубликовано: 2022-08-04 13:15:04

    Міністри закордонних справ країн Великої сімки випустили спільну заяву щодо загострення ситуації навколо Тайваню, в якій вказали, що візит Ненсі Пелосі до Тайбею, – не привід для агресії.

    Заява зроблена від імені Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії, Сполучених Штатів та Верховного представника Європейського союзу.

    "Ми підтверджуємо нашу спільну відданість підтримці заснованого на правилах міжнародного порядку, миру та стабільності в Тайванській протоці та за її межами", – сказано в документі.

    Країни G7 зазначають, що стурбовані "погрозливими діями Китайської Народної Республіки, особливо навчаннями з бойовими стрільбами та заходами економічного тиску, які можуть призвести до непотрібної ескалації".

    Вони вважають, що немає жодних підстав "використовувати візит як привід для агресивних військових дій", оскільки "для законодавців наших країн поїздки за кордон – це нормально і звично".

    Глави МЗС G7 закликають Китай не намагатися силою змінити ситуацію, а врегулювати розбіжності мирним шляхом. Вони наполягають, що "у політиці Китаю та фундаментальних позиціях членів G7 щодо Тайваню немає жодних змін".

    Сергей Бережной

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.