• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні можуть підвищити податки через проблеми з наповненням бюджету

    Опубликовано: 2022-08-04 10:00:07

    Уряд і парламент будуть шукати додаткові податкові інструменти, якщо ситуація з наповненням держбюджету України буде погіршуватися. За інформацією РБК-Україна, можуть підвищити ПДВ і повернути акцизи на паливо, а також розширити військовий збір на імпорт.

    Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Стрес-тест для скарбниці. Де Кабміну знайти гроші і як уникнути зростання податків".

    Радник президента з економічних питань Олег Устенко вважає, що підвищення податків можливе.

    "Якщо раптом ситуація буде погіршуватися, то треба буде розглядати питання, пов'язані з пошуком додаткових доходів держбюджету. Базові податки змінюватися не будуть, але те, про що ви говорите (акциз і ПДВ на паливо і військовий збір на імпорт, - ред.), цілком можливо, оскільки треба фінансувати збройні сили", - сказав Устенко в коментарі виданню.

    Голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев ("Слуга народу") поки утримується від коментарів на цю тему. "Поки про нововведення говорити рано. У фінансово-економічному блоці уряду йдуть обговорення. Коментувати нічого. Пропоную повернутися до предметного розгляду (ініціатив, - ред.) після отримання відповідних законопроектів від Кабміну", - заявив він у коментарі РБК-Україна.

    Нагадаємо, після початку війни в Україні скасували акциз, а також знизили ПДВ на паливо до 7%. У НБУ вже заявляли про необхідність повернення системи оподаткування палива на довоєнний рівень.

    ЮРІЙ ДОЩАТОВ, ОЛЕКСАНДР БІЛОУС

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.