• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ненсі Пелосі зустрілася з президентом Тайваню

    Опубликовано: 2022-08-03 11:45:42

    Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі провела офіційну зустріч з президентом Тайваню Цай Ін Вень та іншими законодавцями в середу, 3 серпня, ігноруючи погрози Китаю "вжити заходів у відповідь". Про це повідомляє Washington Post.

    В ході зустрічі Пелосі отримала від тайванської адміністрації "Орден доброзичливих хмар" за внесок у розвиток американо-тайванських відносин, який, за її словами, є "символом дружби США та Тайваню".

    В ході зустрічі Пелосі зазначила, що внесені до законодавства США зміни, спрямовані на зміцнення американської індустрії мікросхем для конкуренції з Китаєм, "пропонують більше можливостей для економічного співробітництва США і Тайваню".

    "Зараз, як ніколи, солідарність Америки з Тайванем має вирішальне значення. Рішучість Америки зберегти демократію на Тайвані та в решті світу залишається непохитною", — сказала Пелосі.

    Пелосі проводить тур по країнам Азії, однак чи відвідає спікер Палати представників Тайвань, не було відомо до останньої миті. Весь світ спостерігав за переміщенням політика, в той же час коли Китай розпочав масштабні військові навчання навколо острова.

    Пекін відверто погрожував американським політикам, заявлявши, щоб ті "не грали з вогнем", маючи на увазі стосунки з Тайванем. МЗС КНР відкрито висловило протест через візит Пелосі на Тайвань і засуджує його.

    Китай вважає територію Тайваню частиною своєї суверенної території, при цьому влада Тайваню вважає себе легітимним китайським урядом, називаючи материкову територію Китаю "окупованою". В даний час Тайвань підтримує офіційні дипломатичні відносини з 14 державами - членами ООН, але фактичні зв'язки - з більшістю країн світу через свої представництва.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.