• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Байден хоче обговорити з Росією нову систему контролю над ядерною зброєю

    Опубликовано: 2022-08-03 10:00:33

    Президент США Джо Байден заявив, що готовий обговорювати з Росією нову систему з контролю над ядерною зброєю. Але для переговорів потрібен "добросовісний партнер".

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Білий дім.

    Зазначається, що відповідну заяву Байден зробив напередодні 10-ї Конференції з розгляду дії Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

    Він запевнив, що США готові сісти за стіл переговорів з Росією, щоб обговорити нову стратегію для заміни СНО-3, термін дії якого закінчиться у 2026 році.

    "Для переговорів потрібен добросовісний партнер, готовий діяти. А жорстока і неспровокована агресія Росії в Україні порушила мир в Європі і являє собою посягання на фундаментальні принципи міжнародного порядку", - йдеться в заяві.

    Байден порадив Росії продемонструвати своє бажання відновити роботу, а також наполягає, щоб до переговорів приєднався Китай.

    За словами американського лідера, США розробили пропозиції для повернення до повного дотримання СВПД, щоб Іран не отримав ядерну зброю.

    Договір СНО-3
    США і Росія у 2013 році уклали договір СНО-3 терміном на 10 років щодо скорочення кожної зі сторін розгорнутих ядерних боєзарядів до 1500. При цьому кількість міжконтинентальних балістичних ракет, підводних човнів і стратегічних бомбардувальників-ракетоносців не повинна перевищувати 700 одиниць.

    Договір набув чинності 2011 року, а у 2021-му його продовжили ще на п'ять років.

    Раніше ми повідомляли, що в США пригрозили Ірану, щоб не допустити створення Тегераном ядерної зброї.

    При цьому в Ірані заявили, що мають можливості для створення атомної бомби, але не планують цього робити.

    НАТАЛІЯ ЮРЧЕНКО

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.