• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені придумали, як зупинити випадіння волосся при хіміотерапії

    Опубликовано: 2022-07-30 06:34:33

    Сподіваємося, фахівцям вдасться довести задумане до логічного кінця!

    Вчені з Манчестерського університету знайшли новий спосіб, який допоможе запобігти випадіння волосся через проведення хіміотерапії, інформує Ukr.Media.

    За словами дослідників, нова стратегія може привести до нових методів лікування, що мінімізує психологічно важкий побічний ефект сучасної терапії раку.

    Дослідники використовували властивості нового класу ліків, які називаються інгібіторами CDK4/6, які блокують поділ клітин і вже з медичної точки зору схвалені як так звані «цільові» методи лікування раку.

    Доктор Талвин Пурбе, провідний автор дослідження, пояснив на цей рахунок:

    «Хоча спочатку це здається нелогічним, ми виявили, що інгібітори CDK4/6 можна тимчасово використовувати для зупинки поділу клітин, не викликаючи додаткових токсичних ефектів у волосяному фолікулі.

    Коли ми занурили органо-культивовані людські цибулини в зазначені інгібітори, було виявлено значно менший негативний вплив.

    Точніше, спеціалізовані клітини, які діляться біля основи фолікула є критичними для виробництва самого волосся, і стовбурові клітини, з яких вони виникають, найбільш уразливі для таксанів, тому ми повинні захищати їх найбільшою мірою».

    Група вчених сподівається, що їхня робота підтримає розробку зовні застосовних ліків, які будуть сповільнювати або короткочасно припиняти поділ клітин у волосяних фолікулах шкіри голови пацієнтів, що проходять хіміотерапію.

    Це може доповнити і підвищити ефективність існуючих профілактичних підходів, тобто пристроїв охолодження шкіри голови.

    Експерти також додали, що намагаються не тільки запобігти випадання шевелюри, але і сприяти регенерації цибулини у людей, які вже втратили волосся в результаті лікування.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.