• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лікарі назвали ще більш небезпечні хвороби ніж рак, від яких немає лікування

    Опубликовано: 2022-07-28 18:18:26

    Лікарі назвали кілька небезпечних хвороб, які можуть призвести до летального результату і, на жаль, які майже не лікуються.

    Зараз онкологія стала досить поширеним захворюванням, але фахівці не вважають, що даний діагноз найбільш небезпечний. Медики озвучили 5 невиліковних хвороб, які страшніше раку, інформує Ukr.Media.

    Медичні працівники відзначили, що в 90% випадках злоякісні пухлини піддаються лікуванню, якщо їх вдалося виявити на першій стадії розвитку. Терапія досить ефективна, але багато людей переконані, страшніше раку недуг немає. При цьому є захворювання, які не настільки поширені, але практично не залишають людині шансів на позитивний результат.

    В першу чергу мова йде про хворобу Крейтцфельдта-Чкоба, яку також називають «коров’ячим сказом». Вона вражає кору головного або спинного мозку, перетворюючи його на губку. З-за цього робота органу порушується, і пацієнт поступово втрачає можливість чути, бачити та пересуватися. Зазначається, що розвиток хвороби відбувається спонтанно, а її причиною є білки пріони. З-за них може наступити фатальне сімейне безсоння. Воно не дозволяє людині заснути й та поступово вмирає через нестачу відпочинку. Щось зробити в цій ситуації складно. Поки зафіксовано лише 40 сімей з цим діагнозом.

    Далі йде невиліковний сказ. Шанси врятуватися є лише в тому випадку, якщо відразу почати лікування. Згаяний час дуже швидко зводить нанівець всі спроби вилікувати людину. У 90% випадків відбувається летальний результат з-за асфіксії.

    Фахівці виділяють і геморагічну лихоманку Марбурга, яку ще називають «хворобою зелених мавп». Зараження нею відбувається через слизову оболонку. У хворого майже немає шансів вилікуватися, а протікає захворювання з порушенням багатьох функцій організму.

    Завершує список прогресуюча фібро дисплазія. Це генетичне захворювання поступово перетворює м’язи та сухожилля на кістки, але лікування від нього не існує, попри те, що науковці знають про нього протягом чотирьох століть.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.