• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Медики з США встановили, що деякі види раку можуть передаватися у спадок

    Опубликовано: 2022-07-28 08:08:56

    Вчені додали, що така схильність загрожує невеликому числу людей.

    Медики зі Сполучених Штатів Америки розповіли про онкологічні захворювання, які найчастіше передаються у спадок. Генетична схильність до раку, як зазначили експерти, загрожує невеликому числу людей, інформує Ukr.Media.

    За даними Американської асоціації По боротьбі з онкологічними хворобами, тільки п’ять-десять відсотків випадків злоякісних пухлин пов’язані з поганою спадковістю. Більшість інших випадків раку — це результат способу життя і різноманітних факторів зовнішнього впливу.

    «Якщо говорити про злоякісні новоутворення, які виникають через отримані у спадок мутантні гени, то це, як правило, рак органів репродуктивної системи. Наприклад — рак молочної залози або яєчників у жінок. Крім того, нерідко в спадщину передаються генетичні особливості, які призводять до розвитку раку органів травної системи», — розповідають американські вчені.

    «Сімейний» рак часто розвивається у молодому віці, оскільки патологічні процеси протікають в організмі з самого народження, поступово прискорюючись під дією різних несприятливих факторів. Генетичну схильність до розвитку раку можна виявити за допомогою сучасних методів аналізу ДНК — додають фахівці.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.