• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені порівняли шкоду солі зі шкодою від тютюну

    Опубликовано: 2022-07-28 06:34:17

    Попри те, що сіль робить їжу смачнішою, ця добавка, підвищує ризик інфаркту, інсульту та деменції.

    У заяві, опублікованій у виданні Journal of Clinical Hypertension, вчені з декількох різних об’єднань закликали до того, щоб на упаковки солі наносилися попереджувальні написи про шкоду, яку ця речовина завдає здоров’ю, — подібні тим, що розміщують на тютюнових пачках, інформує Ukr.Media.

    Провідний автор, доктор Норм Кемпбелл, колишній президент Всесвітньої ліги боротьби з гіпертонією, пише, що настав час для більш жорсткого підходу до зниження вмісту солі в їжі. Заяву підтримують фахівці в галузі боротьби з гіпертонією з різних країн світу.

    Нездорове харчування — один з основних провокаторів передчасної смертності, а надлишкове споживання солі — одна з основних причин. На совісті надмірно солоної їжі, за оцінками авторів, мільйони смертей.

    «Всесвітня організація охорони здоров’я поставила перед країнами завдання скоротити споживання натрію на 30% до 2025 року, а уряд і харчова промисловість спільно працюють над скороченням солі в оброблених харчових продуктах. Проте зараз необхідно прийняти термінові заходи для підвищення обізнаності споживачів про ці небезпеки», — пояснює доктор Кемпбелл сенс ініціативи щодо маркування продукту.

    Його колега за заявою, доктор Джекі Вебстер, керівник Центру співпраці ВООЗ щодо зменшення споживання солі при Інституті глобального здоров’я, коментує: «Споживання занадто великої кількості солі підвищує у людини кров’яний тиск, що є одним з основних факторів передчасної смерті від інсульту або серцевих захворювань». При цьому, як зазначає вона далі, споживач не знає, як зробити свої харчові звички більш здоровими.

    «Хоча в більшості країн потрібні рівні натрію на етикетках в оброблених харчових продуктах, людям важко їх інтерпретувати та вони не попереджають про будь-які ризики для здоров’я. Попередження про шкоду для здоров’я на упаковці солі та дозаторах — простий і економічно ефективний спосіб донести небезпеку солі до мільярдів людей у всьому світі», — додає співавтор.

    «Більшість людей не знають, що кількість солі, яку вони вживають, підвищує кров’яний тиск і скорочує їхнє життя, — підкреслює ще один з авторів, доктор Тому Фріден, президент і головний виконавчий директор Resolve to Save Lives, ініціативи Vital Strategies. — Попереджувальні написи на упакованих харчових продуктах і у меню можуть допомогти людям зробити більш здоровий вибір. Додавання попереджувальних написів до всіх упаковок солі — ще один спосіб зробити здоровий вибір — легким вибором».

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.