• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна показала суттєвий прогрес у проведенні реформ – звіт Єврокомісії

    Опубликовано: 2022-07-27 15:00:20

    Європейська комісія опублікувала щорічний звіт щодо ходу виконання угоди про асоціацію України з ЄС. У документі наголошується, що "Україна зробила важливі кроки в реалізації угоди", але наголошується і на слабкій динаміці на окремих напрямках.

    Звіт охоплює період з 1 грудня 2020 року та до початку військового вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року.

    "Попри виклики, зокрема з боку Росії, Україна зробила важливі кроки для реалізації угоди про асоціацію. Реформи, проведені на сьогодні в цих рамках, дозволяють Україні впевнено розпочати новий етап своїх відносин з ЄС після рішення Євроради про статус України як країни-кандидата", – заявив у зв'язку з публікацією звіту голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

    На думку комісара з питань сусідства та розширення ЄС Олівера Варгея, "Україні необхідно продовжувати реформи, особливо у галузі правосуддя, верховенства закону, боротьби з корупцією та основних прав".

    Він вказує на необхідність ухвалення та практичної реалізації законодавства про процедуру відбору суддів Конституційного суду, ухвалення стратегічного плану реформ правоохоронного сектору, завершення реформи правової бази про національні меншини та прийняття ефективних механізмів її реалізації.

    "ЄС продовжуватиме підтримувати Україну на її європейському шляху", – заявив Вархей.

    У звіті наголошується на "низці позитивних зрушень" у реформі системи правосуддя в Україні, затвердженні верховенства права та боротьбі з корупцією – зокрема, ухвалення законів про реформування Вищої ради правосуддя (ВСП) та перезапуск роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС).

    Серед успішних напрямів вказано також "цифрова трансформація".

    Невирішеними у охоплений звітом період залишалися, крім іншого, такі проблеми, як реформування Конституційного суду, а також конкурсне призначення голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

    Сергей Бережной

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.