• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європа має бути готова до повної зупинки поставок газу з рф «рано чи пізно» - голова Єврокомісії

    Опубликовано: 2022-07-25 16:00:04

    Європа має бути готова до повної зупинки постачання російського газу "рано чи пізно", адже вже зараз обмеження у поставках з рф торкнулися 12 країн-членів блоку. Про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн в інтерв'ю dpa, пише УНН.

    Цитата

    "росія лише частково постачає газ або взагалі не постачає газ до 12 країн-членів. Тому Європа має бути готовою до гіршого варіанту: повної зупинки постачання газу рано чи пізно", - сказала фон дер Ляєн.

    Деталі

    З її слів,  чим швидше діяти, тим більше вдасться заощадити і тим безпечніше.

    Пропозиції Єврокомісії щодо плану скорочення споживання газу стануть предметом спеціальної зустрічі міністрів енергетики ЄС у Брюсселі у вівторок. Фон дер Ляєн висловила впевненість, що вони матимуть широке схвалення. "Я впевнена, що міністри енергетики... усвідомлюють свою відповідальність", - сказала вона.

    Йдеться про створення системи безпеки для всіх, щоб могти безпечно пережити наступні дві зими, зауважила фон дер Ляєн.

    Так, голова Єврокомісії закликала і ті країни ЄС, які мало залежать від постачання російського газу, також взяти участь у зусиллях з економії палива.

    "Навіть країни-члени, які майже не купують російський газ, не можуть уникнути наслідків можливої ​​зупинки поставок на нашому внутрішньому ринку", — сказала вона. Економіки в ЄС тісно переплетені. Газова криза в тій чи іншій формі вплине на кожну державу-член.

    Незадовго до цього Іспанія та Португалія, зокрема, розкритикували пропозицію Єврокомісії щодо плану надзвичайних ситуацій у газовій сфері.

    Юлія Шрамко
     
    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.