• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Німеччині заговорили про передачу Україні танків Leopard 2

    Опубликовано: 2022-07-25 14:00:01

    Через збої "кругової" схеми постачання озброєнь Україні, яка не виправдала надій, глава комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман запропонувала уряду Німеччини безпосередньо передати Збройним Силам України німецькі основні танки. Про це пише Sueddeutsche Zeitung.

    Політик визнала, що східноєвропейські союзники Німеччини не змогли так швидко, як очікувалося, знайти заміну своїм постачанням зброї в Україну ("ми можемо передавати [заміну] тільки крихтами").

    "Якщо це проблематично для партнерів, ми маємо припинити Ringtausch і доставити безпосередньо в Україну, можливо, також Leopard 2. Часу мало", – сказала Штрак-Циммерманн.

    Вона вказала – на противагу частині інших політиків та чиновників ФРН – що у бундесверу "достатньо" також й бронетранспортерів Marder та бойових машин піхоти Fuchs, щоб передати їх безпосередньо, і що промисловість "замінить їх протягом року".

    ДОВІДКА. "Кругові" постачання зброї за принципом Ringtausch передбачають, що країна-союзниця передає Україні свої важкі озброєння (зазвичай, застарілі радянського зразка), а Німеччина компенсує це донору постачанням сучасної чи відносно сучасної техніки західного зразка.

    Крім Штрак-Циммерманн, за пряме постачання танків для ЗСУ виступила і віцепрезидентка Бундестагу Катрін Герінг-Екардт від Зелених. Молоді ліберали також розкритикували "кругову" схему.

    "Уряд має підтримати свою чітко викладену позицію, що Росія не повинна виграти цю війну, чіткими діями. На наш погляд, це також містить пряме постачання Україні значно важчих озброєнь", – заявила голова молодіжного руху ВДП Франциска Брандманн.

    Найсучаснішою модернізацією німецького ОБТ є Leopard 2А7.

    Евгений Пилипенко
     
    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.