• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Декілька способів, які допоможуть нормалізувати рівень гормонів без вживання ліків

    Опубликовано: 2022-07-24 18:08:42

    Абсолютно нешкідливі способи відновлення балансу гормонів.

    Гормони відіграють велику роль у забезпеченні належного функціонування організму і відмінного самопочуття. Вони діють як природні хімічні речовини, і відповідають за настрій, ріст волосся, вагу, здатність до дітонародження, рівень тривоги, енергії та багато іншого. Навіть незначне порушення балансу гормонів призводить до виникнення тих чи інших проблем зі здоров’ям. У клініках часто застосовують лікування синтетичними препаратами, що іноді може негативно позначитися на роботі інших органів і систем. Але є абсолютно нешкідливі способи відновлення балансу гормонів, інформує Ukr.Media.

    Правильне харчування

    Якщо людина харчується неповноцінно, це в першу чергу вдарить по роботі ендокринної системи. Щоб жодний з гормонів не був знижений або підвищений, необхідно стежити за своїм раціоном, який повинен включати всі поживні речовини і бути максимально різноманітним. Корисно їсти багато білка, багаті клітковиною продукти, а також здорові жири. При цьому споживання вуглеводів краще скоротити. Крім того до дисбалансу гормонів може призвести надмірне споживання кофеїну і молочних продуктів.

    Позбавлення від шкідливих харчових звичок

    Зміна рівня гормонів може відбуватися за відсутності контролю над вагою і наявності поганих звичок у питанні харчування. Крім цього баланс може бути порушений при постійному переїданні або навпаки нестачі їжі.

    Гімнастика

    Вона допоможе не тільки залишатися у формі, але і тримати гормони на належному рівні. Помірна фізична активність, крім усього іншого, сприяє виробленню протизапальних гормонів і підвищує чутливість до інсуліну.

    Налагоджений режим дня

    Відсутність чіткого графіка, завантаженість на роботі можуть тримати людину в постійному стресі. При цьому буде фіксуватися зростання рівня кортизолу та адреналіну. Щоб уникнути подібної ситуації, постарайтеся дотримуватися режиму дня: вчасно харчуватися, рано лягати спати і виконувати всі важливі справи в строк.

    Навчіться розслаблятися

    Якщо у вас кожен день багато турбот, які не дають спокою і змушують нервувати, необхідно навчитися розслаблятися, забуваючи про всі проблеми. Відмінним варіантом стане медитація, йога, ароматерапія. Ці заняття не допустять стрибків гормонів.

    Висипайтеся

    Рівень гормонів може порушуватися ще і в разі нестачі сну. Це природна реакція організму, який прагне підтримувати своє нормальне функціонування.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.