• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені знайшли несподівану причину випадіння волосся

    Опубликовано: 2022-07-22 18:28:40

    Відомо, що у людей, які живуть у великих містах, більший ризик залишитися без гарної шевелюри.

    Стало випадати волосся? В першу чергу необхідно зрозуміти, чому це відбувається. Однак причин скорочення кількості волосся на голові може бути безліч. Зовсім нещодавно одна з південнокорейських компаній замовила дослідження, в якому попросила вивчити вплив забрудненого повітря на здоров’я волосся. Результати були невтішними, інформує Ukr.Media.

    Виявилося, що ряд небезпечних речовин, присутніх в повітрі, здатний знижувати рівень чотирьох білків, які відповідальні за ріст волосся і те, наскільки міцно вони тримаються у волосяній цибулині. Фахівці протягом тривалого часу стежили за змінами, що відбуваються, спочатку намагаючись виявити який-небудь взаємозв’язок, а після — оцінити всю серйозність.

    Їм вдалося з’ясувати, що забруднюючі речовини впливають на клітини, які знаходяться біля основи волосяних фолікулів. При цьому ефект посилювався, коли кількість шкідливих часток у повітрі збільшувалася. Таким чином, можна зробити висновок, що ризик втратити волосся вищий у людей, які живуть у великих містах і населених пунктах, близько розташованих до промислових підприємств.

    Вчені не будуть зупинятися на досягнутих результатах. Вони мають намір продовжити роботу, щоб знайти відповіді на виниклі питання. Але вже наявної інформації достатньо для того, щоб стало зрозуміло, наскільки згубно впливає забруднене повітря на здоров’я людини. Один з учених, брав участь в дослідженні, зазначив, що їх робота є крайньою в серії тривалих наукових експериментів, які підтвердили руйнівний вплив брудного повітря на наше тіло. Це у свою чергу повинно спонукати людей перейти на більш екологічні види транспорту, наприклад, за можливості пересуватися на велосипедах або електросамокатах.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.