• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чи може вживання кави призвести до зневоднення: думка експертів

    Опубликовано: 2022-07-22 08:08:29

    Відповідає це дійсності, чи не більш ніж міф?

    Кава — це один з найбільш споживаних напоїв у світі. Вона допомагає нам швидше прокинутися вранці, заряджає енергією протягом дня, піднімає настрій і навіть покращує працездатність. Однак існує думка, що якщо пити забагато чашок кави в день, людині буде загрожувати зневоднення, інформує Ukr.Media.

    Вчені стверджують, що кава не може спровокувати зневоднення. При цьому завдяки присутності кофеїну, цей напій має м’яку сечогінну дію, тому ви часто можете відвідувати вбиральню кімнату. Цікаво, що подібний ефект не обов’язковий для всіх. Сечогінні властивості найчастіше відчувають на собі люди, які п’ють каву лише зрідка, на відміну від тих, хто вживає її щодня.

    Якщо кава володіє сечогінними властивостями, то у багатьох може виникнути справедливе питання: чому її вживання не загрожує зневодненням? Адже чим частіше ви відвідуєте туалет, тим більше рідини виводиться з організму, а це значить, що водний баланс може бути легко порушений. І хоча подібні міркування здаються досить логічними, все працює трохи інакше.

    Кава є рідиною, до складу якої входить кофеїн. Тому ваш організм не втратить більше рідини через сечу. Тіло людини може поглинути стільки рідини, скільки йому потрібно, витісняючи зайве. З цієї причини, хоча кава і може володіти сечогінним ефектом, до проблем з водним балансом вона не приведе. Але тільки за умови, що крім цього напою, ви вживаєте достатню кількість простої води.

    Якщо після чашечки кави у вас болить голова, виникли проблеми зі сном або розвинулися якісь інші неприємні симптоми, не поспішайте думати, що вся справа в зневодненні. Причин погіршення самопочуття після кави може бути досить багато. Наприклад, якщо ви страждаєте від підвищення артеріального тиску, напої з вмістом кофеїну вам протипоказані.

    Лікарі рекомендують навіть здоровим людям пити не більше 2-3 чашок кави в день. Зловживання напоєм може призвести до різних побічних ефектів, серед яких головний біль, безсоння, прискорене серцебиття, тремтіння.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.