• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Медики закликають дрімати вдень

    Опубликовано: 2022-07-22 07:24:43

    Постійно лягати і прокидатися рано для багатьох є нездійсненним завданням. Життя непередбачуване, тому періодично режим дня може збиватися. Спекотні ночі, термінова робота або хвороба дитини можуть змусити не спати нас більшу частину ночі, але трохи поспати вдень ми собі не дозволяємо, через бажання встигнути зробити всі заплановані справи. Але це є великою помилкою з боку людини. У цій статті ми підібрали найбільш важливі причини, чому подрімати вдень вважається корисним заняттям, інформує Ukr.Media.

    Чому для здоров’я так важливий денний сон?

    Поліпшення роботи серцево-судинної системи

    Однією з основних причин проблем з серцем є стрес, який відчуває організм, в тому числі з причини нестачі сну. Результати дослідницької роботи показали, що денний сон хоча б кілька разів на тиждень, істотно знижується ризик інсульту, інфаркту та інших захворювань серця і судин.

    Підвищення імунітету

    Відновлення імунної системи відбувається під час нічного відпочинку людини. Якщо спати мало, вона не буде встигати відновлювати свої сили і ефективно захищати організм від різних недуг. Але короткий сон протягом дня допоможе зміцнити роботу імунітету.

    Поліпшення розумових здібностей

    Подрімати вдень — значить не дати головному мозку перевантажуватися. Додатковий відпочинок допомагає людині зберегти ясність розуму протягом всього дня.

    Зміцнення пам’яті

    Під час неспання людина отримує безліч інформації, обробка якої відбувається у сні. Саме в цей момент мозок аналізує дані, відсіває все непотрібне і засвоює корисну інформацію. Особливо цінується відпочинок під час підготовки до іспиту, або будь-якого іншого заходу, де необхідно запам’ятовувати великий обсяг інформації.

    Як правильно дрімати вдень?

    Максимальну користь денний сон принесе тільки в тому випадку, якщо робити це правильно. Тому важливо слідувати наступним невеликим рекомендаціям:

    — спати не більш пів години;

    — лягати відпочивати приблизно в один і той же час;

    — не намагатися заснути, оскільки для відновлення сил буде достатньо навіть спокійного відпочинку із закритими очима.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.