• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому у роті з’являється кислий присмак і як лікуватися

    Опубликовано: 2022-07-19 18:48:24

    Різні хвороби можуть виявлятися за допомогою такого симптому, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Бувають випадки, коли уві сні, під час неспання, під час прийняття їжі раптово з’являється кислий присмак у роті. Найчастіше він викликає дискомфорт. При цьому потрібно знати, що такий смак може свідчити про неприємні захворювання, інформує Ukr.Media.

    З якої причини виникає кислий присмак у роті

    У кислого присмаку може бути кілька відтінків. Кожен з них говорить про ті чи інші проблеми зі здоров’ям.

    Гірко-кислий

    Найчастіше такий симптом сигналізує, що людина перед сном з’їла багато шкідливої їжі. Крім того, серед чинників його виникнення є часте вживання ліків, алергія і прийняття антибактеріальних засобів. Гіркота може з’явитися у курців. Також дана симптоматика вимагає перевірки органів травлення і жовчовивідних шляхів.

    Кисло-солодкий

    Такий присмак може свідчити про великий вміст цукру у крові, проблеми з травним трактом і про порушення роботи центральної нервової системи. Симптом яскравіше проявляється через збільшення кількості патогенних мікроорганізмів у роті. Кисло-солодкий присмак може свідчити ще й про хвороби стоматологічного характеру. А якщо запах стає смердючим, то, швидше за все, так побічно діють медикаменти.

    Кислий з присмаком металу

    У цьому випадку ми знову говоримо про стоматологічні захворювання. Також цей симптом може з’являтися на ранній стадії діабету, а у жінок виникає при гормональному дисбалансі (статева зрілість, вагітність, менопауза).

    Кисло-солоний

    Такий присмак — сигнал про запалення у слинних залозах. Іноді симптоматика свідчить про наявність ЛОР-захворювань.

    Таким чином, основними причинами появи кислого присмаку у роті є хвороби травного тракту, стоматологічні проблеми, порушення обміну речовин, побічна дія ліків, надмірне вживання шкідливої (солоної, жирної, копченої) їжі та алкоголю, які погано впливають на шлунок і печінку.

    Що робити, якщо з’явився кислий присмак

    В першу чергу, він може виникнути через вживання продуктів, які викликають подібний присмак. Це нормальне явище, неприємні відчуття у роті швидко минуть.

    Якщо кислота з’являється знову і знову без наявної причини, то слід звернутися до фахівців — гастроентеролога і, можливо, стоматолога, які проведуть діагностику і призначать необхідний курс лікування. Потрібно суворо його дотримуватися, щоб не нашкодити собі ще більше.

    З урахуванням того, що найчастіше цей присмак з’являється через проблеми зі шлунково-кишковим трактом, лікарі рекомендують налагодити раціон харчування, вживати більше рослинної їжі, пити достатню кількість чистої води, відмовитися від куріння та алкоголю та не лягати спати відразу після їжі.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.