Чому у роті з’являється кислий присмак і як лікуватися

19 июл, 18:48

Різні хвороби можуть виявлятися за допомогою такого симптому, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

Бувають випадки, коли уві сні, під час неспання, під час прийняття їжі раптово з’являється кислий присмак у роті. Найчастіше він викликає дискомфорт. При цьому потрібно знати, що такий смак може свідчити про неприємні захворювання, інформує Ukr.Media.

З якої причини виникає кислий присмак у роті

У кислого присмаку може бути кілька відтінків. Кожен з них говорить про ті чи інші проблеми зі здоров’ям.

Гірко-кислий

Найчастіше такий симптом сигналізує, що людина перед сном з’їла багато шкідливої їжі. Крім того, серед чинників його виникнення є часте вживання ліків, алергія і прийняття антибактеріальних засобів. Гіркота може з’явитися у курців. Також дана симптоматика вимагає перевірки органів травлення і жовчовивідних шляхів.

Кисло-солодкий

Такий присмак може свідчити про великий вміст цукру у крові, проблеми з травним трактом і про порушення роботи центральної нервової системи. Симптом яскравіше проявляється через збільшення кількості патогенних мікроорганізмів у роті. Кисло-солодкий присмак може свідчити ще й про хвороби стоматологічного характеру. А якщо запах стає смердючим, то, швидше за все, так побічно діють медикаменти.

Кислий з присмаком металу

У цьому випадку ми знову говоримо про стоматологічні захворювання. Також цей симптом може з’являтися на ранній стадії діабету, а у жінок виникає при гормональному дисбалансі (статева зрілість, вагітність, менопауза).

Кисло-солоний

Такий присмак — сигнал про запалення у слинних залозах. Іноді симптоматика свідчить про наявність ЛОР-захворювань.

Таким чином, основними причинами появи кислого присмаку у роті є хвороби травного тракту, стоматологічні проблеми, порушення обміну речовин, побічна дія ліків, надмірне вживання шкідливої (солоної, жирної, копченої) їжі та алкоголю, які погано впливають на шлунок і печінку.

Що робити, якщо з’явився кислий присмак

В першу чергу, він може виникнути через вживання продуктів, які викликають подібний присмак. Це нормальне явище, неприємні відчуття у роті швидко минуть.

Якщо кислота з’являється знову і знову без наявної причини, то слід звернутися до фахівців — гастроентеролога і, можливо, стоматолога, які проведуть діагностику і призначать необхідний курс лікування. Потрібно суворо його дотримуватися, щоб не нашкодити собі ще більше.

З урахуванням того, що найчастіше цей присмак з’являється через проблеми зі шлунково-кишковим трактом, лікарі рекомендують налагодити раціон харчування, вживати більше рослинної їжі, пити достатню кількість чистої води, відмовитися від куріння та алкоголю та не лягати спати відразу після їжі.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/529775.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua