• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лікарі розповіли, чим можуть бути шкідливі банани

    Опубликовано: 2022-07-17 14:48:26

    Банан — корисний фрукт, багатий на вітаміни, але все ж є категорії людей, яким не варто зловживати цим продуктом, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Насамперед це стосується діабетиків. Крім того медики також рекомендують бути обережними людям з тромбофлебітом або тим, хто має підвищену густину крові, інформує Ukr.Media.

    «У дітей двох-трьох років, а іноді й старших, вживання банана цілком може спровокувати здуття живота, пронос,»- зазначив медик. Крім того в банані високий вміст вітаміну К. І якщо в організмі дитини виникне його надлишок, то це цілком може призвести до розвитку гемолітичної анемії (прискорене руйнування червоних кров’яних тілець) і жовтяниці.

    Шкода, яку можуть нанести банани, залежить від способу їх зберігання і транспортування. Ці фрукти, як правило, завозять в нашу країну зеленими і достигають вони вже на місцевих складах. Для цього їх обкурюють етиленом.

    А потім, щоб збільшити термін зберігання, банани обробляють хімікатами Е230, Е231 і Е232, які містять фенол.

    Для організму людини фенол є вкрай отруйним. Навіть незначне потрапляння в організм може спровокувати розвиток раку. Тому перед очищенням банан необхідно добре вимити.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.