• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені: міцний сон захищає від хвороби Альцгеймера

    Опубликовано: 2022-07-15 13:48:23

    Глибокий сон, на думку американських вчених, є найкращим інструментом для профілактики хвороби Альцгеймера, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Порушення в режимі сну можуть призвести до розвитку хвороби Альцгеймера. Інформація про це була опублікована групою вчених в журналі Science.

    За їхніми даними, глибокий сон корисний для людини, оскільки під час нього кожні 20 секунд хвилі спинномозкової рідини омивають мозок.

    Саме цей процес, який вчені порівняли з роботою пральної машини, вимиває з мозку бета-амілоїдні білки, які вважають відповідальними за розвиток деменції.

    Хвороба Альцгеймера характеризується втратою пам’яті, когнітивних здібностей і навичок самообслуговування. За статистикою, майже третина всіх людей, які досягли 85 років, можуть страждати від цього захворювання.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.