• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вченими знайдений новий штам вірусу ВІЛ

    Опубликовано: 2022-07-14 18:08:57

    Це перше таке відкриття майже за 20 років.

    Деякі захворювання широкомасштабного, фактично пандемічного характеру, просто не можуть ігноруватися — причому не тільки медичними фахівцями по всьому світу, але й світовою громадськістю в цілому. Тому, коли вчені-дослідники з американської фармацевтичної компанії Abbott Laboratories повідомили про новий знайдений штам вірусу ВІЛ, багато їхніх колег відразу ж розпочали вивчення знайдених матеріалів. Проте вже незабаром стало зрозуміло, що нова дослідницька робота справді підтверджує існування нового штаму ВІЛ, який, насправді, вчені спостерігали під мікроскопами вже не перший рік, інформує Ukr.Media.

    Мова йде про новий субтип ВІЛ під назвою HIV-1 Group M Subtype L, перші частини якого були виявлені ще у 2001 році. Проте тоді дослідники ВІЛ вважали, що це є не повноцінним штамом, а лише новою формою старого, вивченого протягом 90-их рр. штаму. Як би не було, нове дослідження американської фармацевтичної компанії засвідчила, що штам HIV-1 Group M Subtype L насправді є повністю незалежним, хоча він структурно пов’язаний з іншими штамами.

    Варто відзначити той факт, що саме дослідження більшою мірою будувалося на детальному вивченні і переосмисленні попередніх досліджень з 80-90-их рр. минулого століття, коли були знайдені нові частинки ВІЛ у несподіваних середовищах перебування. Крім того, керівництво фармацевтичної лабораторії вже вказало на той факт, що фахівці створили інструментарій для повноцінного розбору нового субтипу ВІЛ.

    Усе зазначене вище дозволяє сподіватися на те, що незабаром вченими буде представлений новий тест на визначення цього штаму вірусу ВІЛ, оскільки він приховує у собі, ймовірно, безліч неоднозначних нюансів стосовно свого існування. На цьому етапі команда вчених продовжує спостереження і вивчення штаму, при цьому відзначаючи, що вже незабаром розпочне перші клінічні випробування, з метою розробити універсальний медичний хімічний тест на визначення наявності саме цього штаму вірусу.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.