• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ArcelorMittal відновив постачання сталі до Росії. Експортує з Казахстану

    Опубликовано: 2022-07-13 15:00:08

    Компанія ArcelorMittal зі штаб-квартирою в Люксембурзі відновила постачання сталі до Росії після припинення експорту у травні. Про це пише Luxemburg Times із посиланням на заяву компанії.

    ArcelorMittal продає сталь у РФ зі свого сталеливарного заводу в Казахстані, уточнює видання.

    Відновлення продажів російським клієнтам було "єдиною альтернативою для захисту життєздатності заводу та засобів для існування" його співробітників, йдеться у заяві ArcelorMittal, відправленій електронною поштою до Luxembourg Times.

    У компанії додали, що експорт "повністю відповідаєть санкціям та експортному контролю".

    Торгові санкції ЄС забороняють імпорт сталі та чавуну з Росії, але не обмежують постачання до Росії.

    Міністр економіки Люксембургу Франц Файо, виступаючи в парламенті минулого тижня, заявив, що нічого не знає про продажі сталі в Росію.

    Державі Люксембург належить 1,5% акцій ArcelorMittal, створеної в результаті поглинання найбільшої сталеливарної компанії країни Arcelor. До ради директорів компанії входять 10 осіб, у тому числі колишній міністр фінансів Люксембургу Етьєн Шнайдер та промисловий магнат Мішель Вюрт.

    Собівартість виробництва на казахстанському заводі нижча, ніж у російських виробників сталі, що дозволяє ArcelorMittal отримати конкурентну перевагу, вважають у виданні.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.