ArcelorMittal відновив постачання сталі до Росії. Експортує з Казахстану

13 июл, 15:00

Компанія ArcelorMittal зі штаб-квартирою в Люксембурзі відновила постачання сталі до Росії після припинення експорту у травні. Про це пише Luxemburg Times із посиланням на заяву компанії.

ArcelorMittal продає сталь у РФ зі свого сталеливарного заводу в Казахстані, уточнює видання.

Відновлення продажів російським клієнтам було "єдиною альтернативою для захисту життєздатності заводу та засобів для існування" його співробітників, йдеться у заяві ArcelorMittal, відправленій електронною поштою до Luxembourg Times.

У компанії додали, що експорт "повністю відповідаєть санкціям та експортному контролю".

Торгові санкції ЄС забороняють імпорт сталі та чавуну з Росії, але не обмежують постачання до Росії.

Міністр економіки Люксембургу Франц Файо, виступаючи в парламенті минулого тижня, заявив, що нічого не знає про продажі сталі в Росію.

Державі Люксембург належить 1,5% акцій ArcelorMittal, створеної в результаті поглинання найбільшої сталеливарної компанії країни Arcelor. До ради директорів компанії входять 10 осіб, у тому числі колишній міністр фінансів Люксембургу Етьєн Шнайдер та промисловий магнат Мішель Вюрт.

Собівартість виробництва на казахстанському заводі нижча, ніж у російських виробників сталі, що дозволяє ArcelorMittal отримати конкурентну перевагу, вважають у виданні.

Роман Брыль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/529403.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua