• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Яким людям варто уникати вживання мандаринів

    Опубликовано: 2022-07-14 08:08:41

    Деяким людям варто бути дуже обережними з цими фруктами.

    Сезон мандаринів починається! У більшості людей цей ароматний помаранчевий плід викликає лише позитивні емоції, які асоціюються із Новим роком. Ось тільки їсти його можна не всім. Деяким людям він може заподіяти шкоду. Кому ж не можна ласувати цим цитрусом і чому?

    Алергія

    Багато людей страждають на індивідуальну непереносність фруктів, які мають у своєму складі велику кількість вітаміну C. Якщо вони з’їдять хоча б одну часточку мандарина, то отримають набряк гортані, сильний висип і головний біль. Цей стан небезпечний, бо загрожує наслідками, пов’язаними з погіршенням роботи внутрішніх органів, інформує Ukr.Media.

    Проблеми з ШКТ

    Виразкова хвороба, холецистит, коліт, гастрит за типом підвищеної кислотності — за наявності цих і багатьох інших захворювань шлунково-кишкового тракту цитруси категорично заборонені до вживання. Їхній склад дуже подразнює слизову оболонку, негативно впливаючи й на стан нирок. Тому мандарини заборонені при холециститі, нефриті та гепатиті.

    Діабет

    У мандаринах міститься дуже багато цукру, хоч і природного. Відмовлятися повністю від цитрусів не потрібно, це не заборонено при такій патології, але ось зловживати точно не варто.

    Вибирати фрукти потрібно уважно — мандарини мають бути свіжими та стиглими. Тоді цитрус принесе користь, зміцнить імунітет і підвищить опірність організму. За наявності захворювань, які пов’язані з обміном речовин, це дуже важливо.

    Вагітність

    Ще один стан, за якого вживати цитрусові потрібно з обережністю та в обмеженій кількості. Досить одного плоду на день. На пізніх термінах краще від цитрусів відмовитися.

    Юний вік

    Знайомити дитину з мандаринами рекомендується не раніше, ніж їй виповниться рік. Ніжний шлунок немовляти не готовий до цього агресивного для нього фрукту. Окрім того, діти раннього віку схильні до алергії, яку цитрус цілком може спровокувати.

    Дієта

    Калорійність цитруса визначають дисахариди, які утворилися в ньому під час достигання. Цей фрукт можна назвати дієтичним, оскільки на 100 грамів припадає від 38 до 53 калорій.

    Треба пам’ятати про те, що мандарин — дуже підступний цитрус. Можна захопитися і з’їсти цілий пакет. У результаті з’явиться не тільки висип, але ще й зайва вага. Залишитись ситим надовго не вийде — цитрус дуже швидко засвоюється.

    Інші стани

    Не варто також захоплюватися цитрусовими, якщо щось із перерахованого має до вас відношення:

    шкірні захворювання або екзема;
    стрес, нервове потрясіння, що нещодавно трапилося. Після таких станів організм ослаблений, хоча людина може цього не помічати, а тому легко піддається алергічному впливу;
    необхідність приймати препарати для лікування серцево-судинних захворювань або гіпертонії.
    Також у жодному разі не можна чистити зуби відразу після поїдання мандаринів. Треба почекати хоча б пів години. Цитруси — це джерело кислот, і вони осідають у ротовій порожнині та на емалі. Під впливом зубної щітки вони лише глибше потрапляють в емаль і нижні шари зубів. У результаті відбувається їхнє руйнування.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.