• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • РФ не досягла стратегічних цілей в Україні, Путін продовжить зазнавати невдач – Білий дім

    Опубликовано: 2022-07-12 14:45:14

    Армія Росії не змогла досягти стратегічних цілей, адже вистояли основні міста, зокрема Київ. Російський диктатор Володимир Путін продовжить зазнавати невдач, заявив на брифінгу Джейк Салліван – радник президента США Джо Байдена з нацбезпеки.

    "Росія вже суттєво не змогла досягти своїх стратегічних цілей в Україні. Її стратегічна мета була взяти столицю Київ, щоб покінчити з Україною як країною, усунути українську ідентичність і включити Україну до складу Росії. У цьому вони зазнали невдачі", – сказав він.

    Салліван підкреслив, що Київ, Харків, Одеса й основні міста України стоять. Також він додав, що під українським контролем перебуває більша частина країни, яку вміло й мужньо захищають українські військові за підтримки США й інших партнерів.

    "Так що, якщо ви зробите крок назад і подивитеся на траєкторію цього конфлікту, на те, що Путін мав намір зробити, то він не зміг цього зробити. Він продовжить зазнавати невдач у досягненні кінцевих цілей через мужність українського народу", – наголосив радник Байдена.

    Він визнав, що РФ вдалося кілометр за кілометром просунутися на сході, проте їй це далося дорогою ціною через дії українських військових і західні санкції.

    Салліван додав, що США перебувають практично у щоденному контакті з українцями з питань стримування російського наступу й повернення тимчасово окупованих територій.

    Він нагадав, що мета Вашингтона – поставити Україну в якнайсильніше становище на полі бою і за столом переговорів, коли до дипломатії дійде справа.

    Марк Сировой
     
    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.