• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Британські вчені з’ясували, що обличчя затятих курців швидше старіє

    Опубликовано: 2022-07-12 21:24:24

    Вчені: завзяті курці виглядають старші від свого віку, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Аналітики з Великобританії дізналися, якої шкоди завдає куріння здоров’ю легень і як воно впливає на старіння обличчя, інформує Ukr.Media.

    Фахівці з Брістольського університету розробили новий підхід, за допомогою якого можна оцінювати вплив якої-небудь причини на велику кількість зовнішніх змін. Цей спосіб оцінки отримав назву GxE MR-pheWAS.

    Для оцінки впливу куріння на організм людини експерти вивчили вплив цієї шкідливої звички на 18 тис. ознак. Дані вони брали з найбільшого біобанку Англії — UK Biobank.

    Аналітики визначили, що тяга до куріння може виникнути в результаті генетичної схильності. Але це не буде безпосередньо впливати на появу ознак старіння. Передчасне старіння обличчя курця настає внаслідок впливу найбільш шкідливої звички, а не генів.

    Своїми висновками вони підтвердили і слова вчених з Кейсовського університету. Кілька років тому фахівці з американського дослідницького інституту з’ясували, що люди оцінюють зовнішність незнайомих їм курців гірше, ніж їх однолітків без цієї шкідливої звички. До такого висновку вони прийшли під час опитувань, в яких брали участь пари близнюків, у яких лише один був курцем, або його стаж курця був більшим, ніж у брата або сестри мінімум на п’ять років. Фокусна група зазначила, що зовнішність курців піддослідних поступається зовнішньому вигляду їх «незалежних» родичів. У перших відзначалися мішки під очима, обвислі зморшкуваті повіки і зморшки біля носа і губ.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.