• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Окупанти РФ захопили інститут тваринництва степових районів «Асканія-Нова»

    Опубликовано: 2022-07-12 10:30:58

    Окупанти РФ захопили інститут тваринництва степових районів "Асканія-Нова" на території тимчасово окупованої Херсонської області.

    Про це повідомила прес-служба Національної поліції України.

    "Інститут є потужним науково-дослідним центром півдня України з проблем тваринництва, де століттями виводили нові високопродуктивні породи сільськогосподарських тварин. Тепер туди вдерлися росіяни, мета яких – розграбувати інститут та збагатитися за рахунок здобутків вчених та дослідників. Більшість наукових працівників на співпрацю з окупантами не зголосилися", - йдеться у повідомленні.

    На адміністративній будівлі інституту військові рф вивісили російський прапор та представили так званого нового "директора підприємства", який раніше працював на херсонській митниці, а свого часу його батько працював заступником директора цього ж інституту.

    Нині окупаційна влада схиляє працівників установи до співпраці, на це зголосилися лише охоронці та деякі науковці.

    Додається, що поліція відкрила кримінальне провадження за ч.-1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

    Нагадаємо, що Збройні сили України атакували позиції російських військових у Таврійську на Херсонщині.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.