• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Секрет радості знаходиться в зоні печінки

    Опубликовано: 2022-07-11 18:28:33

    Щоб поліпшити функцію печінки, треба як можна частіше сміятися. Китайська медицина на сторожі здоров’я і довголіття.

    Щоб поліпшити діяльність печінки, треба як можна частіше сміятися. Якщо вас розсмішило це твердження, не стримуйте сміх, він піде вам на користь! Річ у тім, що сміх є протиотрутою для всмоктування багатьох токсичних речовин, оскільки посилює роботу діафрагми. А діафрагма, у свою чергу, активізує роботу дихальної системи та шлунково-кишкового тракту, завдяки чому швидше виводяться токсини з організму. Саме тому «правильний» вплив доброго вина веселить, а не пригнічує. Тим самим заспокоюється нервова система, і алкоголь виводиться інтенсивно й безболісно для печінки, інформує Ukr.Media.

    З іншого боку, зберігати веселий настрій, коли вже відчуваєш біль у правому підребер’ї, не так просто. Тому ми спочатку покращимо функцію печінки і тим самим запустимо механізм її самовідновлення, тобто радість. Про печінку в східній медицині кажуть, що вона «проявляється на нігтях», оскільки при хворобах печінки нігті стають м’якими й ламкими. Хвороби слизової оболонки очей та зниження зору теж пов’язані з проблемами в печінці. Оскільки печінка зберігає кров, то саме вона сприяє безперешкодному руху енергії в організмі, а також управляє емоційною активністю.

    Патологія печінки провокує в організмі безліч проблем, у тому числі порушення кровотворної функції, функції сполучної тканини, нервові захворювання. Це класика медичних уявлень, а отже, вплив на зону подібності печінки швидко покращить загальний стан. Область подібності печінки розташована в променезап’ястній складці зі сторони 5-го пальця і в зоні п’ятки з боку 5-го пальця. Зона на п’яті погано розігрівається масажем через грубу шкіру та жорсткі м’язи. До п’яти треба «підбиратися» поступово.

    Зони впливу на область печінки

    1. Згинаємо ногу в коліні й зручно кладемо її на іншу ногу.

    2. «Вижимаємо» м’язи великим пальцем по всій підошві й активно прочісуємо підошву гребенем кулака (вижимання — це масаж кісточкою великого пальця, коли рука зігнута в кулак, або ж вплив ребром долоні).

    3. Потім починаємо розтирати усю п’ятку «щипцями» долоні. Для цього охоплюємо п’яту масажною рукою і, різко стискаючи пальці, зісковзуємо з п’яти.

    4. На завершення круговими рухами опрацьовуємо гомілковостопний суглоб ззаду, охоплюючи його всією долонею або розтираючи чотирма пальцями.

    Ось тепер, коли вся п’ятка добре розігріта, можна промацати болючі точки в області подібності печінки і розім’яти їх до приємного відчуття тепла.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.