• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Глава МЗС Великобританії Ліз Трасс висунула свою кандидатуру на пост прем'єра та голови правлячої партії

    Опубликовано: 2022-07-11 11:45:46

    Глава Міністерства закордонних справ Великобританії Елізабет Трасс висуває свою кандидатуру на посаду прем'єр-міністра та голови правлячої Консервативної партії.

    Про це міністр заявила в неділю, 10 липня, пише видання The Telegraph.

    "Я боротимуся на виборах як консерватор і правитиму як консерватор", - написала Трасс у статті для видання.

    Крім того, Елізабет Трасс пообіцяла розпочати знижувати податки "з першого дня" свого прем'єрства.

    "Неправильно зараз підвищувати податки", - сказала вона, зазначивши, що скасує підвищення податку на національне страхування, яке відбулося у квітні. За її словами, податкова система має сприяти залученню бізнесу та інвестиціям до Британії.

    Ліз Трасс у Британії часто називають "сучасним аналогом сталевої леді" - Маргарет Тетчер.

    Зазначимо, після відставки Бориса Джонсона у Великій Британії набирає обертів гонка за посаду прем'єра країни. Так, колишній глава Мінфіну Ріші Сунак висунув свою кандидатуру ще у п'ятницю.

    У суботу до нього приєдналися голова британського мінтрансу Грант Шаппс та новий голова мінфіну Надим Захаві.

    Пізніше про намір поборотися за посаду прем'єра заявили ексглава МЗС Джеремі Хант і колишній міністр охорони здоров'я Саджид Джавід, а також заступник міністра торгівлі Пенні Мордонт.

    А ось головний фаворит у гонці за крісло прем'єра від Консервативної партії міністр оборони Бен Воллес не боротиметься за посаду прем'єр-міністра Великобританії.

    "Після ретельного розгляду та обговорення з колегами та сім'єю я прийняв рішення не брати участь у боротьбі за лідерство Консервативної партії. Я дуже вдячний усім моїм колегам у парламенті та членам ширшого кола, які пообіцяли мене підтримати", - написав Уоллес у Twitter.

    Наразі екс-канцлер казначейства Великобританії Ріші Сунак є найпопулярнішим кандидатом на посаду наступного лідера серед членів Консервативної партії. Згідно з опитуванням Opinium для Channel 4 New, Сунак набрав 25% голосів, міністр закордонних справ Ліз Трасс - 21%.

    Нагадаємо, Борис Джонсон виконуватиме обов'язки прем'єра, поки партія не обере нового главу, який автоматично очолить уряд.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.