• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Речі, які лікарі, рятувальники та мандрівники не радять одягати в літак

    Опубликовано: 2022-07-10 08:08:14

    Таємниці вдалого дрес-коду для польоту.

    Речі, що обтягують

    Авіапереліт — певний стрес для організму. Першочергово він позначається на судинах. Причина — в перепадах тиску і необхідності довгий час сидіти в не дуже просторому кріслі. Посилює все тісний одяг. У результаті порушується кровообіг. Медики навіть ввели спеціальний термін — синдром економкласу, інформує Ukr.Media.

    Причому отримати його можна, навіть літаючи приватним літаком.

    У погоні за комфортом не забудьте: вільні речі схвалять лікарі, але не завжди оцінить служба безпеки. Пасажири в надмірно мішкуватих штанах і об’ємних толстовках можуть щось ховати під одягом, і тому охорона аеропорту придивляється до них уважніше.

    При цьому, вибираючи одяг, віддайте перевагу натуральним тканинам. Синтетика може подразнювати шкіру в сухому просторі салону. Та й при пожежі це не найкращий варіант.

    Джинси

    Ще одна рекомендація — відмовитися від речей щільним поясом. Причина знову ж таки у перепаді тиску. В результаті авіапасажир отримує кілька зайвих сантиметрів в талії. Так що улюблені джинси варто здати в багаж.

    Бюстгальтер звичного розміру

    Ще одна незручність, з якою знайомі досвідчені мандрівники, — невеликий набряк. Деякі замислюються про вибір правильної спідньої білизни перед польотом. Між тим тісний бюстгальтер здатний зіпсувати все задоволення від перельоту : лямки просто почнуть тиснути на спину і плечі. Моделі з металевими кісточками — теж не найкращий вибір. На них може відреагувати металодетектор в аеропорту. Оптимальний варіант — спортивна білизна.

    Комбінезон

    Вільний комбінезон здається хорошим вибором для аеропорту лише на перший погляд — доти, поки вам не знадобиться відвідати туалет. Плутатися в лямках в не дуже стерильному приміщенні — ще те «задоволення». Сюди ж можна віднести й інше — з незручними блискавками й застібками у важкодоступних місцях.

    Штани з низькою талією

    Кожен день через аеропорти проходять тисячі людей. На сидінні в літаку до вас подорожували сотні пасажирів. Тільки на ремені безпеки ваші попередники залишили в середньому 90 видів бактерій на 1 кв. см. В літаку можна виявити збудників шкірних і кишкових захворювань.

    Через велику кількість мікробів важлива рекомендація — максимум закритий одяг. Відмовтеся від майок, приберіть подалі шорти, спідниці та брюки з низькою посадкою, які залишають відкритим поперек.

    Нові кросівки

    Пам’ятайте про можливий набряк ніг: вибирайте розношене взуття. Навіть зручні нові кросівки можуть стати тісними. Крім того, взуття для польоту повинно бути закритим. В аеропорту вам доведеться стояти в чергах, пробиратися крізь натовп і проходити контроль. Будьте до цього готові. У шльопанцях і відкритих черевичках ви можете травмувати ноги. У взутті, яке складно зняти й надіти, втратите багато часу на перевірку перед посадкою. І не забудьте про шкарпетки — в них буде тепло в прохолодному салоні.

    Взуття на підборах

    Навіть якщо ви народжені для подіуму і ніколи не розлучаєтеся з підборами, в подорожі краще від них відмовитися. Це питання не зручності, а безпеки. У разі евакуації ви не зможете швидко пересуватися на підборах або танкетці. Зняти взуття теж не вийде: на підлозі в разі НП можуть виявитися осколки скла або гарячі деталі обшивки. До того ж каблуки можуть пошкодити рятувальний трап, який використовують при позаштатній посадці.

    Речі з металевими пряжками й застібками

    Рамки в різних аеропортах реагують на різну кількість металу. Детектор може спрацювати на металеву фурнітуру на одязі або великі шпильки у волоссі. Досвідчені мандрівники стверджують, що іноді апаратура тривожно реагувала навіть на пірсинг.

    Одяг зі стоп-листа конкретного авіаперевізника

    У багатьох компаній є свої заборони. Наприклад, деякі не пускають на борт пасажирок в легінсах. Занадто відвертий образ або одяг з образливими написами теж можуть бути виключені з дрес-коду перевізника. Так що краще вивчити правила компанії, яка забезпечує переліт, інакше ризикуєте опинитися в незручній ситуації.

    Парфуми

    Парфуми, звичайно, не одяг, але теж частина образу. Перед польотом краще уникнути спокуси спробувати всі аромати в дьюті-фрі. Це принцип поваги до попутників, і турбота про здоров’я. Незнайомий парфум може викликати непередбачену реакцію у вас або інших пасажирів. Навряд чи напад астми або алергії у сусіда по кріслу прикрасить подорож.

    Бонус: всього одна річ може вирішити одразу три проблеми

    Одяг повинен бути багатошаровим. По-перше, на висоті в літаку може бути досить прохолодно. По-друге, у разі задимлення вам буде чим закрити обличчя. По-третє, якщо багаж загубиться, ви не залишитеся в одній майці в холодній чужій країні. Універсальним рішенням може стати досить об’ємний шарф. Правда, з однією умовою: важливо правильно його носити. Не зав’язуйте його на шиї вузлом і не намотуйте в кілька шарів. У разі евакуації є ризик зачепитися та отримати серйозну травму.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.