• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На скільки подорожчали депозити у банках

    Опубликовано: 2022-07-11 09:45:14

    Ставки за вкладами у гривні зросли у 7 великих банках. Проте максимальна дохідність за річними заощадженнями в національній валюті впала з 15,5% до 14% річних.

    Хвиля підвищення депозитних ставок нарешті докотилася і до великих роздрібних банків із портфелем депозитів фізосіб понад 2 млрд грн.

    Щоправда, дві фінустанови підвищили відсотки лише за короткими депозитами. Це, зокрема:
    Прокредит Банк, де 3-місячні вклади подорожчали на 2% — до 9% річних.
    Ідея Банк, який підвищив дохідність за депозитами на 3 та 6 місяців на 2% та 1% річних відповідно — до 12,5% та 9,25% річних.

    Ще у 5 банках зросли ставки за заощадженнями на всі строки:
    Банк Львів підвищив ставки за вкладами на всі терміни на 3% річних. Найдорожче він готовий платити за річні заощадження — 12% річних.
    В Укргазбанку депозити на 9 та 12 місяців подорожчали на 5,5% — до 12% річних. За короткими вкладами на 3 та 6 місяців банк підвищив ціни ще більше — на 6% та 5,58% річних — до 11% та 11,5%.
    А-банк підвищив ставки на 1,5%. Тепер депозити на 6 місяців коштують тут 9,5% річних, на 3 місяці 9%.
    В Укрексімбанку дохідність за заощадженнями на всі терміни зросла на 1%. Найбільше банк обіцяє платити за вкладами на 9 та 12 місяців — 8,25% річних.
    У цій же п’ятірці опинився monobank, який працює на ліцензії Універсал Банку. Мобільний банк вирішив надто не балувати вкладників: ставки за депозитами на 6, 9 та 12 місяців зросли тут на 2% річних — до 6%, 6,5% та 7% річних відповідно. Нагадаємо, до війни банк пропонував вкладникам оформити депозит на рік під 11% річних. Однак, це більше, ніж, наприклад, у державного Приватбанку, який все ще обіцяє за річними депозитами 6%.

    Інф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.