• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Посольство Бельгії відновить роботу в Києві

    Опубликовано: 2022-07-08 16:30:05

    У понеділок, 11 липня, посольство Бельгії відновить свою роботу в Києві. Новим послом стане Петер Ван Де Вельде, який змінив Акселя Ленартса, оскільки в останнього завершувався термін повноважень. Про це повідомляє Euractiv, інформує УНН.

    Деталі

    Наприкінці червня уряд оголосив про відновлення роботи посольства Бельгії в середині липня, йдучи шляхом переважної більшості країн-членів ЄС, які відновили роботу своїх посольств в українській столиці протягом останніх кількох тижнів.

    Щойно бельгійська дипломатична команда, яка допомагає новому послу, прибуде до Києва, місцевий персонал поступово відновить роботу.

    Цитата

    «Відкриття нашого посольства повинно дозволити тісніші зв’язки з українською владою, зокрема в контексті ситуації з безпекою та заявки України на членство в ЄС. Це важливий знак стійкості та підтримки українцям. Це повернення наших дипломатичних команд до Києва також важливе для відновлення України, у якому бельгійські компанії відіграють важливу роль», - наголосив прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо.

    Доповнення

    Австралія розглядає питання про відновлення роботи свого посольства в Києві. За словами прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албаніза, про відновлення роботи посольства з’явиться більше інформації в найближчі дні або тижні.

    Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні зазначив, що повернення до роботи посольств це дуже важливий крок, а також додав, що кожне нове посольство, яке повертається в Київ, є свідченням віри у нашу перемогу.

    Кароліна Гайдук

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.