• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У НАТО вступив на посаду новий головнокомандувач. Генерал Каволі – фахівець щодо Росії

    Опубликовано: 2022-07-05 16:00:02

    4 липня генерал армії США Крістофер Каволі прийняв на себе командування оперативним командуванням НАТО на церемонії у Верховному штабі союзних держав у Європі в Монсі, Бельгія. Про це повідомляє пресслужба Альянсу.

    Генерал Каволі змінив генерала Тода Волтерса з ВПС США, який обіймав цю посаду з 2019 року.

    Каволі очолив європейське командування США і став головнокомандувачем сил НАТО. Генерал має досвід у зв'язаних з Росією питаннях, виступає за розширення Альянсу та збільшення видатків на оборону.

    Оперативне командування НАТО відповідає за планування та виконання всіх операцій Альянсу. Генерал Каволі став двадцятим Верховним головнокомандувачем ОЗС НАТО в Європі (SACEUR). Першим цю посаду зайняв генерал Дуайт Д. Ейзенхауер, згодом 34-й президент США.

    Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на церемонії вступу Каволі на посаду розповів, що новий головнокомандувач народився у Німеччині, виріс в Італії; крім англійської, вільно володіє французькою, італійською та російською мовами.

    "У вас довічний зв'язок з Європою. Ваша 35-річна військова кар'єра охопила всю земну кулю. Від Боснії до Іраку та Афганістану. Від командування піхотними частинами до стратегічних ролей у Вашингтоні", – сказав Столтенберг, звертаючись до Каволі.

    Генсек Альянсу нагадав, що Каволі служив як командувач армії США в Європі та Африці, керував найбільшим за останні десятиліття посиленням присутності США в Європі, командував великими багатонаціональними навчаннями.

    "Ви приєднуєтеся до нас у поворотний момент для трансатлантичної безпеки, що відзначається зростанням стратегічної конкуренції та поверненням жорстокої війни до Європи", – резюмував Столтенберг.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.