• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Можливості Росії пом'якшити санкції Заходу за рахунок Китаю обмежені – глава євродипломатії

    Опубликовано: 2022-07-05 14:40:11

    Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель бачить лише "обмежені" можливості для Росії пом'якшити санкційний удар Заходу шляхом підтримки з боку Китаю. Про це він написав у своєму блозі.

    "Що стосується альтернативи, запропонованої Китаєм для російської економіки, то насправді вона залишається обмеженою, особливо щодо високотехнологічної продукції", – вважає він.

    За словами топчиновника Євросоюзу, Китай "дуже залежить" від експорту до розвинених країн, тому офіційний Пекін "не допомагає Росії обійти західні санкції".

    Боррель підкреслив, що китайський експорт до Росії впав нарівні з експортом західних країн із моменту, коли остання розпочала повномасштабну війну проти України у лютому 2022 року.

    "Санкції обмежують можливості Росії виробляти високоточні ракети, такі як "Іскандер" або Х-101. За всіма передовими технологіями вона на 45% залежить від Європи й на 21% – від США, проти лише 11% від Китаю", – озвучив він цифри економістів.

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.